Smörlyckans IP (Lund)
6 september 2021
20:00

Referat: Tekonologkårens IF - AIF Barrikaden

Som oftast i B-laget tillämpades också denna gång principen att alla skulle få mycket speltid vilket alltså dels leder till många byten ut o in, dels att det blir mycket platsbyten inom laget.

Därför delar jag inte heller denna gång upp laget i startelva och avbytare utan anger vilka som var med och i vilka lagdelar de spelade

Vi spelade för dagen 4-3-3. Adrian stod i mål och var den ende i laget som spelade hela matchen. I backlinjen spelade i olika omgångar Benjamin, Niklas, Chanon, Daniel, Ghafur, Stefan och Samuel. På mittfältet delade Gottfrid Nilsson (ny spelare), Martin N, Daniel, Siseko, Abbe och Ghafur på uppgifterna. I anfallet slutligen spelade Samuel, Pontus, Siseko, Abbe, Thomas och Milad.

Teknologkåren (i forts kallat Tekno) startade i ett rasande tempo såväl löp- som bolldito och vi verkade helt chockade och oorganiserade och var tvåa på alla bollar. Vi hade svårt att hålla fast bollen på deras planhalva mer än än max något tiotal sekunder. Sedan Tekno gjort 1-0 i 6:e och 2-0 i 20:e min och Adrian däremellan fått göra en fin reflexräddning på en nick från nära håll jämnade spelet ut sig en aning efter hand och vi vågade hålla i bollen lite mer. Dock var Tekno hela tiden det klart bättre laget och hade ett par bra chanser att göra ytterligare något mål.

Sex minuter in i andra halvlek kom så matchens vackraste mål när en kille från ungefär straffområdeslinjen, efter ett inlägg från högerkanten, drog till hårt på halvvolley och fick se bollen gå ribba-in. Fem minuter senare fick vi en gratischans att åtminstone målmässigt komma in i matchen igen när Samuel serverades bollen av deras målvakt (?) och säkert slog in den nere vid närmsta stolpen.

Vi spelade nu betydligt bättre och under en period var matchen riktigt jämn och man började få en förhoppning att siffrorna inte skulle rusa iväg trots att Tekno var de som också nu skapade chanserna. Tyvärr blev det inte så. I den 71:a min kom 4-1 stolpe-in (nu hade tre av de 4 målen gått via målställningen in). Och sista 10 rasade det totalt med 3 mål på 3 min vilket kunde kunde fyllts på med ytterligare ett om den straff de fick i matchens sista minut hade gått in. Det gjorde den dock inte utan slogs stenhårt i stolpens insida nära krysset men därifrån studsade ut mot planen.

Tekno var mycket bra och vi misstänkte att minst halva laget bestod av ordinarie A-lagsspelare. Så var det dock inte riktigt visade det sig vid en kontroll. Det handlade om tre som varit med nästan varje match och ytterligare 3-4 stycken som spelat ungefär hälften av deras A-lagsmatcher. Jag börjar personligen misstänka att Tekno som förening är bättre än man kanske tror och kommer att avancera rätt ordentligt i A-lagsserien.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 0-5 Avslut på mål: 2-16 Avslut utanför 3-7